"De zee is voor mij vrijheid, immense kracht, je kunt er niet omheen. Het is er altijd. Net als dingen waar je tegen aanloopt. Het gaat om de manier hoe je ernaar kijkt."
~ Kyra Hoogeveen

Wandelcoaching, wat en waarom?

Wandelcoaching, wat en waarom?


Een wandeling maken om je hoofd leeg te maken, rust te ervaren, of om samen verbinding te maken. Wandelen in de natuur heeft een positieve uitwerking op veel gebieden: op onze geest, ons lichaam en ook op elkaar. Fijne gesprekken worden vaak gevoerd tijdens een wandeling. Wat maakt wandelcoaching zo effectief?

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is een combinatie van coachen en wandelen in de natuur. Door coachgesprekken in de natuur te laten plaatsvinden, maak ik gebruik van metaforen uit de omgeving en de beweging die we maken. Voor veel mensen is het makkelijker om dieper op een onderwerp in te gaan tijdens het wandelen, je komt letterlijk beter in je lijf.

De kracht van de natuur

Is het je weleens opgevallen hoeveel kracht in de natuur verborgen ligt? Door de hectiek van alledaags ervaren weinig mensen de verschijnselen in de natuur. Als ik buiten loop na een heftige najaarsstorm zie ik veel bomen letterlijk geknakt of omgewaaid. Sommige bomen kunnen zich nog net vasthouden aan de aarde, dankzij hun diepgewortelde wortels en verankering in de bodem. Hoe prachtig en wonderbaarlijk is het wanneer je enige tijd later door hetzelfde gebied loopt en het herstellend vermogen van de natuur waarneemt. Nieuw groen ontluikt zich uit de geknakte boom en langzaam hersteld de natuur zich uit een heftige storm.

Een prachtig metafoor voor het leven

De oerkracht van de natuur vind je ook in het leven. Hoe erg je bent geknakt, omver geblazen of weinig verankerd met wie jij diep van binnen bent - ergens in jou zit diezelfde oerkracht. Jij hebt hetzelfde vermogen om na een storm te helen en in verbinding te komen met jouw innerlijke kracht. Net als in de natuur ontstaat ook in het leven na chaos weer orde. Ik geloof in de helende kracht en veerkracht van de natuur. Hoe verwoestend de natuur soms ook kan zijn, na de verwoesting heeft de natuur de veerkracht om weer op te bloeien en te gaan groeien. De natuur krijg je er niet onder!Natuur-lijk leven

In de natuur is het leven niet veel anders dan dat wat er is. De natuur accepteert het leven zoals het komt; een heftige storm, flinke regenbui of felle zomerzon. Bomen en planten zijn volledig zichzelf en groeien hun eigen leven. Vaak zijn wij als mens – tegen beter weten in – een bepaalde versie van onszelf aan het nastreven. We willen beter, succesvoller of sneller zijn. Zelfs als dit beeld niet realistisch is. We worden gedreven door ouderboodschappen, overtuigingen en waarden om te kunnen voldoen aan ons eigen ideaalbeeld. Door in de natuur te zijn, kom je automatisch in een ontspannen staat. Je kunt beter naar jezelf reflecteren en in verbinding komen met de persoon die je diep van binnen bent. Vragen zoals ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’, worden makkelijker beantwoord.

Het effect van de natuur

Hoe komt het dat de natuur een helende werking op ons heeft? Buiten worden onze zintuigen maximaal gebruikt en geprikkeld. Tijdens het wandelen ben je meer bewust van geluiden, kleuren, geuren en gevoel. Je voelt de wind langs je wangen, je voeten die de grond raken en hoort het ruisen van de bomen. Hierdoor ga je bijna automatisch uit je hoofd en kom je letterlijk in je lijf.

Zet jij de volgende stap?

Tijdens het wandelen ben je letterlijk in beweging. De eerste stap heb je al gezet. Dus, trek je stoute schoenen aan en ga op pad!
 
Benieuwd wat wandelcoaching voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me op! Ik maak graag een wandeling met je!

Vul je gegevens in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!

Contact
Een wandeling maken
Een afspraak maken
Iets anders, nl.


maar u kunt mij natuurlijk ook bellen:
Tel: 06 124 505 99