"De zee is voor mij vrijheid, immense kracht, je kunt er niet omheen. Het is er altijd. Net als dingen waar je tegen aanloopt. Het gaat om de manier hoe je ernaar kijkt."
~ Kyra Hoogeveen

Tips voor meer dankbaarheid

Tips voor meer dankbaarheid


Waar ben jij dankbaar voor? Moeilijke vraag soms hé. In de dagelijkse sleur van alledag staan we vaak te weinig stil bij de dingen waar we dankbaar voor zijn. Het voelen van dankbaarheid is meestal niet zo vanzelfsprekend. Terwijl dit gevoel zorgt voor meer positiviteit en geluk in het leven. Wie wil dat nou niet? Met deze tips help ik jou om meer dankbaarheid te ervaren.
 

We zoeken te groot…

Je kunt dankbaar zijn voor grote dingen in het leven, maar ook voor de kleine dingen. Willeke Alberti schreef niet voor niets: ‘de glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft’. Het zijn vaak juist de kleine dingen die van waarde zijn. Door ons blind te staren op al het groots, vergeten we waar het daadwerkelijk om gaat. Maak de dingen waar je dankbaar voor bent zo klein mogelijk: een heerlijke cappuccino op het terras, het najaarszonnetje dat zich nog even laat zien, of een fijn telefoongesprek met een vriend(in). Hoe fijn is het om iedere dag dankbare momentjes te beleven!
 

Waar ligt jouw focus?

Dat kan beter… De volgende keer doe ik het zo… Herkenbaar? We zijn vaak eerder geneigd om te kijken naar de dingen die niet goed gaan, dingen waar we teleurgesteld over zijn. We willen het beste in onszelf naar boven halen en vergeten om te zien waar we vandaan komen. Kijk eens over je schouder naar waar je vandaan komt. Vanuit dankbaarheid naar je leven kijken zet alles in een ander perspectief.
 

Het leven kan altijd beter…

Een heleboel keuzemogelijkheden en dromen kunnen ervoor zorgen dat je blik ver in de toekomst rijkt. Of een lat die zo hoog ligt dat je hem niet eens meer kunt zien. Ja, het leven kan altijd beter. Maar zie je ook wat er wel is… Heb je een dak boven je hoofd? Stromend water uit de kraan? Kleding om uit de kast trekken? Dan heb je het al best goed, vind je niet?
 

Dankbaar zijn is een keuze

Dankbaarheid is het tegenovergestelde van angst. Een gevoel van dankbaarheid maakt dat je je meer openstelt voor positieve energie. Hierdoor voel je je sterker. Het laat weinig tot geen ruimte over voor negatieve gevoelens. Angst zorgt ervoor dat je je afsluit. Je kunt een gevoel van onzekerheid ervaren. Door te kiezen voor dankbaarheid creëer je een positieve levenshouding. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je eerder in mogelijkheden denkt dan in problemen. Deze mindset levert meer creativiteit op en uiteindelijk meer levensgeluk.
 

Waar kies jij voor?

Wanneer je dagelijks de keuze maakt om dankbaar te zijn, zie je eerder de mooie dingen die je daarvoor nog niet zag. Hoe ga jij een dankbare dag voor jezelf creëren? Deze tips helpen je op weg:
  1. Kies vandaag bewust voor dankbaarheid
  2. Begin de dag door bewust om je heen te kijken; waar ben jij allemaal dankbaar voor? Koppel dit aan een dagelijkse bezigheid wat je iedere ochtend doet, bijvoorbeeld tijdens het tanden poetsen of douchen. Hierdoor integreer je dit momentje voor jezelf makkelijker in je dagelijks leven.
  3. Durf te kijken naar de imperfecties in het leven. Het leven loopt niet precies zoals wij dat gepland hebben. Dat betekent niet dat het er niet mag zijn. Kun je ook zien wat deze imperfecties jou opleveren?
  4. Zoek de positieve kant in het negatieve. Alles heeft twee verschillende kanten. Natuurlijk is de ene kant soms groter dan de andere kant, maar het betekent niet dat ze er niet zijn. Zie het als een uitdaging om ook de positieve kant te vinden in een moeilijke gebeurtenis.
  5. Spread your word! Laat een ander weten waar je dankbaar bent. Zeg eens dankjewel tegen de mensen om je heen. Hierdoor stimuleer je niet alleen anderen, het geeft jezelf ook een positief gevoel.
  6. Schrijf aan het eind van de dag op waar je dankbaar voor bent en welke dingen goed zijn in je leven. En denk eraan! Maak het zo klein mogelijk.
  7. Kies iedere dag van dankbaarheid en maak van bovenstaande een gewoonte.

Vul je gegevens in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!

Contact
Een wandeling maken
Een afspraak maken
Iets anders, nl.


maar u kunt mij natuurlijk ook bellen:
Tel: 06 124 505 99