"De zee is voor mij vrijheid, immense kracht, je kunt er niet omheen. Het is er altijd. Net als dingen waar je tegen aanloopt. Het gaat om de manier hoe je ernaar kijkt."
~ Kyra Hoogeveen

Persoonlijk verhaal: Hoe is NLP op mijn pad gekomen?

Persoonlijk verhaal: Hoe is NLP op mijn pad gekomen?


‘Wat maakt dat NLP’ers zo enthousiast zijn over de opleiding?’ Een vraag die ik vaak te horen krijg. Ik kan deze vraag alleen beantwoorden door mijn verhaal met je te delen. Als NLP trainer en coach kan ik wel zeggen dat NLP mij een nieuw pad heeft laten zien. Waar is dit ontstaan? En wat heeft NLP mij gebracht én brengt het me nog steeds?

Het eerste zaadje werd gelegd…

Een jaar of 15 geleden werkte ik als internationale makelaar in Spanje. Op een warme zomerdag vertelde een collega mij over NLP. Hij had gelijk mijn onverdeelde aandacht; ik was getriggerd. In eerste instantie vooral door de mogelijkheden die NLP biedt om in contact te blijven met de ander. ‘Handig als je in de verkoop werkzaam bent…’, dacht ik. Wist ik veel dat NLP veel meer is dan ‘in contact te blijven met de ander’. Daar kwam ik vrij snel achter…

Waarom ik startte met NLP

Toch moest er eerst nog het één en ander gebeuren voor ik startte met de opleiding. Rond 1999 kwam ik samen met manlief en onze beestenboel (4 honden, kanarie, 2 schildpadden) middenin de crisis weer naar Nederland. Gelukkig vonden we allebei heel snel een baan. Mensen in onze omgeving waren hier verbaasd over. Echter, ons rotsvaste vertrouwen dat het allemaal goed zou komen deed zijn werk. Ik ging aan de slag als teammanager bij een klantenservice. Een superleuke job waar ik leiding gaf aan een team van enthousiaste medewerkers. Tijdens dit werk liep ik tegen mijn eigen mening aan, waarbij ik vond dat de gesprekken naar een hoger niveau getild konden worden. De vraag was alleen; ‘hoe krijg ik mijn team mee?’ Daarop kwam gelijk het gesprek met mijn collega weer naar boven; NLP was het antwoord…

Het begin van mijn reis

Ik schreef mij in voor de opleiding NLP Practitioner bij Academie voor Psychologica. Nieuwsgierig als ik ben ging ik vol goede moed naar de eerste trainingsdag. Eindelijk zou ik de handvaten krijgen om mijn team beter te laten communiceren met klanten. Stomverbaasd en perplex was ik toen ik er in het eerste uur achter kwam dat NLP vooral gaat over de communicatie met jezelf en het effect daarvan op de omgeving. Daar zat ik dan met mijn opgestroopte mouwen…. Ik zou toch handvatten krijgen voor mijn team, waardoor de gesprekken vanzelf beter zouden worden? De mouwen konden opgestroopt blijven, want ik mocht met mijzelf aan de slag gaan.

Het NLP proces

Het jaar stond in het teken van hard werken aan mijzelf. Momenten van bewustwording en inzichten volgden elkaar op. Was dit altijd even leuk? Zeker niet, soms wilde ik echt even de handdoek in de ring gooien. Op die momenten keek ik naar de toekomst; wat zou het mij opleveren als ik de handdoek niet in de ring zou gooien, maar zou gebruiken om mijn zweet en tranen ermee af te vegen? Doorgaan in mijn proces leverde mij zoveel meer op, dat stoppen geen optie was. Het bleef dan ook niet bij de NLP Practitioner opleiding. De Master opleiding, Coach én Trainers opleiding volgden.

Wat heeft NLP mij opgeleverd?

Persoonlijk heeft NLP mij veel gebracht in één van de belangrijkste dingen in mijn leven; meer keuzevrijheid. Er zijn blijkbaar echt meerdere wegen die naar Rome leiden! Doordat ik mijn eigen emoties beter kan managen, word ik niet meer overspoeld door de uitdagingen die het leven in mijn schoot werpt. Ik herken mijn eigen processen en valkuilen, en raak minder snel uit balans als ik geraakt word door het leven. En als ik wel uit balans raak, dan herken ik dit direct en heb ik de tools om weer terug in balans te komen.

Ik ben dichter bij mijn kern gekomen

NLP heeft geholpen om erachter te komen waar ik echt blij van word. En misschien nog wel belangrijker; waarvan niet? Het volgen van mijn eigen pad heeft mij doen besluiten om te stoppen als manager bij de klantenservice en het opzetten van mijn eigen coachpraktijk. Ik heb een leven gecreëerd waarin ik de mogelijkheid en vrijheid heb om mijn passie voor NLP verder te ontdekken. Ik heb een baan gevonden die me gelukkig maakt, ik run mijn eigen bedrijf en mag als NLP trainer mijn liefde voor NLP doorgeven aan anderen. Dit alles maakt mijn leven rijker dan het ooit was.
 
Als NLP coach help ik jou om meer wegen te ontdekken. Heb je het gevoel dat je vastzit? Zie je geen uitweg meer? Ik wandel graag een stukje met je mee op jouw pad. 

Vul je gegevens in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!

Contact
Een wandeling maken
Een afspraak maken
Iets anders, nl.


maar u kunt mij natuurlijk ook bellen:
Tel: 06 124 505 99