"De zee is voor mij vrijheid, immense kracht, je kunt er niet omheen. Het is er altijd. Net als dingen waar je tegen aanloopt. Het gaat om de manier hoe je ernaar kijkt."
~ Kyra Hoogeveen

Eerst zien dan geloven

Eerst zien dan geloven


Regelmatig hoor ik mensen in mijn omgeving zeggen ‘Eerst zien en dan geloven’. Vaak worden deze woorden gebruikt door degene die eerst een bewijs nodig hebben om ergens in te geloven. Het is een zeer menselijke en begrijpelijke gedachte, het levert je tenslotte ook iets positiefs op. Je hoeft niet tot actie te komen en loopt daardoor dus geen enkel risico op een eventuele afwijzing, teleurstelling. Ook best een geruststellende gedachte.

Eerst zien...

Wat gebeurt er met je als je het eerst moet zien? Eerst enige vorm van bewijs wilt zien? De gedachte ‘eerst zien….’ is een belemmerende gedachte, een belemmerende overtuiging. Een overtuiging die je belemmerd om tot een actie over te gaan. Je richt je aandacht op het negatieve en dat wat je aandacht geeft groeit. Dus ook deze negatieve, belemmerende overtuiging. Eigenlijk is er een klein maar een luid en duidelijk aanwezig stemmetje die je elke keer influistert dat je toch geen bewijs gaat zien dus waarom zou je je zuurverdiende veiligheid opgeven?

Dan geloven...

Waarvan probeer je jezelf te overtuigen als je eerst wilt zien en dan pas wilt geloven? In feite probeer je jezelf te overtuigen dat je eerst enige vorm van bewijs wilt zien, iets concreets in handen hebben wil hebben voordat je je een gedeelte van je veiligheid op geeft. Pas op het moment dat je iets van bewijs heb dat het (allemaal?) wel goed gaat komen ben je misschien bereid om iets van je vertrouwde veiligheid een los laten. Het zweet breekt je uit als je er alleen al aan denkt: jij die vrijwillig een gedeelte van je veiligheid los mag laten

Eerst geloven dan zie ik het vanzelf

Stel je draait het eens om, wat nu als je het eens eerst gaat geloven en dan gaat zien? Wat een ruimte geeft de gedachte ‘Eerst geloven dan zie ik het vanzelf’. Merk maar eens op dat als je eerst gelooft je het vanzelf gaat zien. Je kunt jezelf als het ware in de toekomst zien en visualiseren. Door deze visualisatie wordt de kans vele male groter dat je ook tot andere inzichten en acties komt. Bijna meteen wordt je gemotiveerd om ook daadwerkelijk tot actie te komen. Uit eigen ervaring weet ik dat als je het eerst gelooft en dan ziet, je tot nieuwe en verrassende inzichten komt.

Wees maar nieuwsgierig naar wat jou deze nieuwe gedachte op gaat leveren.

Vul je gegevens in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!

Contact
Een wandeling maken
Een afspraak maken
Iets anders, nl.


maar u kunt mij natuurlijk ook bellen:
Tel: 06 124 505 99